Центърът за насърчаване сътрудничеството в селското стопанство между Китай и

...
Центърът за насърчаване сътрудничеството в селското стопанство между Китай и
Коментари Харесай

Д-р М. Станишев: Награда за сътрудничество и подпомагане бизнеса между Китай и ЦИЕ беше връчена на ЦНСССКЦИЕ...

Центърът за поощряване съдействието в селското стопанство сред Китай и ЦИЕ, в лицето на неговия изпълнителен шеф доктор Момчил Станишев, получи премията „ Win-Win Award “ на Третото ревю Китай-ЦИЕ и Международния панаир на потребителски артикули за чудесно съдействие и подкрепяне на бизнеса сред страните от ЦИЕ и Китай.

Разговор за КМГ с изпълнителния шеф на ЦНСССКЦИЕ доктор Момчил Станишев след завръщането на водената от него делегация за присъединяване в Третото интернационално ревю Китай-ЦИЕ в гр. Нинбо.

В. Д-р Станишев, като началник на делегацията, проведена от Центъра за съдействие в региона на селското стопанство сред Китай и ЦИЕ на Третото интернационално ревю в китайския град Нинбо, апелирам да ни разкажете повече за присъединяване на фирмите и компаниите от България и страните от ЦИЕ които Центърът показа на това значимо интернационално събитие?

М.Станишев: В интервала 16-20 май 2023 година ЦНСССКЦИЕ взе участие в Третото интернационално ревю Китай-ЦИЕ и Международния панаир на потребителски артикули, което се организира в гр. Нинбо, Китай. Изложението за артикули и услуги от ЦИЕ се провежда и е под патронажа на Министерството на търговията на Китай, Общинското държавно управление на гр. Нинбо и Правителството на провинция Джъдзян, Китай. Целта на изложбата е запознаване на китайските настоятелен среди и консуматори с продукция от страните от Централна и Източна Европа, с опциите за взаимни вложения, коопериране, софтуерно съдействие и търговия. В ревюто вземат участие и стотици изложители от района на ЦИЕ.

Със собствен павилион ЦНСССКЦИЕ показа на място седем компании от хранително-вкусовия бранш от България и страни от Централна и Източна Европа, като измежду тях бяха производители на вино и спиртни питиета, храни, онлайн магазин и компания за козметични артикули.

В. Може ли да ни запознаете и с някои от по-интересните съпътстващи събития по време на Третото ревю, в които и Вие персонално взехте присъединяване?

М.Станишев: В деня преди началото на Третото ревю Китай-ЦИЕ-15 май, бях поканен като посетител на съпътстващото събитие,,Вкусът на Джъдзян и ЦИЕ - кулинарен културен продан “, което събра погледите и провокира интереса на хиляди поданици и посетители на Нинбо. В него се включиха изложители и гости от страните от Централна и Източна Европа. Официалната част показа изгодите от съдействието сред страните, като акцент беше даден на гастро-културата, а като „ страна на фокус ” беше Унгария и нейното кулинарно изкуство.

В рамките на Международното ревю, на 19 май се състоя Дванадесетата среща на Консултативния съвет на ЦНСССКЦИЕ, която имаше хибриден темперамент (присъствено и онлайн участие).Присъстваха членове на Консултативния съвет от страните от Инициативата за съдействие сред Китай и ЦИЕ, както и представители на дипломатически задачи от страните от ЦИЕ, основани в Китай.

По време на Консултативния съвет бяха изнесоха презентации: за развиването на пчеларството и пчелните артикули и за високо-технологични артикули в селското стопанство, които са в помощ за изложители от ЦИЕ

По време на срещата бяха показани опциите за експорт и импорт на селскостопански артикули, както и за капиталово съдействие в бранша.

Важен миг, който бих желал да подчертая е предлагането на участниците в Съвета за изработването на елементарен достъп за търговия сред страните от Централна и Източна Европа и Китай, като бяха заложени хрумвания на идващото заседание на Консултативния съвет да бъдат усъвършенствани връзките с митническите управляващи на Китайската национална република.

Освен това, разнообразни китайски предприятия показаха своята активност и положителни практики в работата със сходни организации от ЦИЕ.



Преди провеждането на Срещата на Консултативния Съвет, се организира и съпътстващо събитие,,Когато чая срещне меда‘‘-China-CEEC Trade Promotion Activities for Agricultural Products. Тази среща сподели изгодите от китайския чай, опциите за импорт и експорт на пчелни артикули от ЦИЕ за Китай, както и вариантите за промотиране на този тип артикули, като бях поканен да произнеса приветствена тирада към публиката.

Във форума за мед и чай на обособени щандове беше показана галерия на хранителни артикули и питиета от Централна и Източна Европа.

Темата за китайския чай, спецификите и особеностите на неговото подготвяне, като една от най-древните и присъщи за Китай обичаи, ще продължи и в България, през идващите няколко седмици, както и през м.юни. Сигурен съм, че провокираният интерес, ще продължи и в България от феновете и ценителите на китайските обичаи, просвета и изкуство.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР