Центърът за кожно-венерически болести в Сливен ще продължи да лекува

...
Центърът за кожно-венерически болести в Сливен ще продължи да лекува
Коментари Харесай

Кожно-венерическият център в Сливен ще продължи да работи

Центърът за кожно-венерически заболявания в Сливен ще продължи да лекува пациенти и след 1 юли, макар финансовите си усложнения. Това стана ясно на среща сред управлението на центъра и локалната власт, предава Фокус.

Кметът на града Стефан Радев помоли управлението на болничното заведение да продължи да кредитира кожния център със средства за медикаменти още 1 месец, като през това време Общината ще продължи да търси пари на заем, с които да бъдат покрити задълженията на лечебното заведение. Така ще се резервира и постройката на диспансера, която другояче може да бъде отнета поради задължения. От своя страна шефът на регионалната болница настоя и Община Сливен, и Общинският съвет, като притежател на кожния център, да се ангажират с трайно решение на казуса.

Кожният център би трябвало да бъде преобразуван в поделение към регионалната болница, а отговорностите му – разплатени. Над 37 хиляди лв. за лекарства и утилизация на рискови боклуци дължи центърът, който е общинско сдружение към на МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “, още към 20 000 са другите задължения. Освен това, постройката би трябвало да бъде ремонтирана до края на годината, каквото наставление е издадено от РЗИ.

Запазването активността на центъра е значимо за Сливен, защото региона е втора в страна по брой болести от сифилис.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР