Центърът за Градска мобилност в София се готви да въведе

...
Центърът за Градска мобилност в София се готви да въведе
Коментари Харесай

Имаш карта за мтерото, не не я използващ - ЦГМ готви глоби

Центърът за Градска подвижност в София се готви да вкара наказания за тези, които купуват карта за паркинг и метро , само че не пътуват с влакчетата.

Абонаментната карта " Паркирай и пътувай " дава право за гратис паркиране в буферните паркинги в работното време на метро то. В извънработно цената е по 0.50 лева за всеки идващ час след края на работното време на железницата.

От Центъра за Градска подвижност обаче са открили, че множеството от закупилите преференциалните карти в действителност въобще не употребяват метро то, а единствено паркинга. Затова общината счита да вкара по-висока цена за паркинг за тези, които употребяват паркинга, само че не и метро то.

От центъра са безапелационни, че буферните паркинги би трябвало да се употребяват на първо място от хора, които пътуват с метро то, написа " Сега ".

За задачата оттова ревизират по какъв начин е употребена картата, която дава право на на ниска цена паркинг. Ако се откри, че клиентът не е пътувал с метро то, би трябвало да заплаща почасово на постоянна цена - по 1 лева на час.

Нововъведението на ЦГМ всъщност означавапромяна в разпоредбите за прилагане на буферните паркинги, за които единствено преди дни се обсъждаше противоположна политика - да стават безвъзмездни при замърсен въздух, с цел да се подтиква пътуването с градски превоз, добавя вестникът. Сега вместо тласъци ЦГМ избира наказания.

" Понеже не е ясно дали картите се употребяват, с цел да се пътува с метро то или единствено за паркиране, ЦГМ желае да затегне контрола на тези паркинги и те постоянно да имат свободен потенциал, да могат да се употребяват от хората, които пътуват с метро то, а в случай че има свободен потенциал за прилагане и за обикновено паркиране, без прилагане на метро то, тогава ЦГМ следва да провежда подобен вид паркиране ", поддържа концепцията зам.-кметът по превоза на София Евгени Крусев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР