Ценните книжа на производителя на чипове TSMC са най-добрият избор,

...
Коментари Харесай

Определят акциите на TSMC като най-добрият избор


Ценните бумаги на производителя на чипове TSMC са най-хубавият избор, съгласно анализатори
(снимка: Taiwan Semiconductor Manufacturing Company)

Вчера тайванската компания TSMC нарастна с 5% след положителен разбор на Morgan Stanley за акциите на най-големия производител на чипове по контракт в света. “Очакваме възобновяване на цикъла на произвеждане на полупроводници през втората половина на годината и търсим печеливши предложения в акции в този момент. TSMC е нашият най-хубав избор ”, се споделя в изказване на капиталовата банка. Анализаторите разказват TSMC като „ инструмент за технологията на бъдещето “.
още по темата
Според специалистите, котировките на TSMC, GlobalWafers, MediaTek и някои други производители на чипове са на минимално равнище след бърза промяна на борсовия пазар. В същото време такива известни ИТ трендове като 5G мрежите, изкуственият разсъдък, интернет на нещата и електрическите транспортни средства, които не могат да съществуват без чипове, остават неизменими, прибавят откривателите.

Възстановяването на пазара на чипове ще бъде подкрепено и от падащите цени на софтуерните артикули и логистиката, икономическото възобновяване, изключително в Китай, както и по-бавното увеличение на индустриалния потенциал на чипмейкърите, сочи анализът. Съветът към вложителите е да дадат приоритет на водачи в промишлеността, компании с дълга история на напредък и такива, които биха се възползвали от локализирането на чипове в Китай. На първо място би трябвало да се обърне внимание на акции, които имат дълготрайна стойност и не са толкоз подвластни от настоящите стопански условия.

Според анализаторите на TrendForce, световният пазар за произвеждане на полупроводници по контракт (IC Foundry) продължава да се движи нагоре, само че темповете му на напредък понижават. През второто тримесечие на 2022 година десетте най-големи производители на чипове по поръчка са спечелили общо над 33 милиарда $, до момента в който в предходното тримесечие приходите им бяха близо 32 милиарда $, т.е. нарастването е единствено 3,9%. Отслабването на потребителското търсене е съществена причина за забавения напредък.

TSMC продължава да управлява над 53% от оборота в своята промишленост, само че също е наранена от забавянето. В резултат на търсенето на съставни елементи за високопроизводителни калкулации, интернет на нещата (IoT) и коли, TSMC генерира над 18 милиарда $ през април-юни. Увеличението по отношение на предходното тримесечие възлиза на 3,5%, което е под междинното равнище.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР