Ценителите на изящното изкуство в Плевен имат възможност да разгледат

...
Ценителите на изящното изкуство в Плевен имат възможност да разгледат
Коментари Харесай

Арт Център Плевен представя новата изложба на творческия тандем Убавка Тончев и Константин Симеонов - Костика

Ценителите на изящното изкуство в Плевен имат опция да прегледат в идващите две седмици новата галерия на креативния тандем Убавка Тончев и Константин Симеонов - Костика в Арт Център Плевен.Експозицията е във връзка 70-годишнината от рождението на Костика и в негова памет. Творецътнапусна този свят през 2019 година Съпругата му Убавка Тончев се показва както със статуи, по този начин и с платна - живопис и маслен пастел.



Откриването на изложбата почетоха сътрудници, другари и ценители на изобразителното изкуство. За творчеството на Убавка Тончев и Константин Симеонов - Костика приказва Светла Тончева, организатор в галерията, която показа своите дългогодишни усещания от креативния тандем и проучва художествените светове на двамата създатели.



Специална част от креативната вечер бе и поднесеният музикален привет към гостите и скулпторката - осъществяване на роял от нейната внучка Лана.



Убавка Тончев благодари на публиката и сподели, че е щастлива да показа своето изкуство с всички присъстващи, тъй като същинската цел на основаните от нея произведения е да радват другите.



Убавка Тончев е родена в Топли дол, Сърбия. Завършва Националната художествена академия в София със компетентност „ Скулптура “, след което идва в Плевен и стартира креативният й път, на който се отдава напълно към този момент 45 години. Със брачна половинка си Константин Симеонов - Костика са един от най-колоритните креативен тандеми от групата на плевенските художници. Творят и живеят в град Долни Дъбник, където с изключение на ателие имат и лична леярна, с цел да няма непозната интервенция в креативния развой. Произведения на Убавка Тончев са владеене на международни галерии и частни сбирки. Убавка и Костика печелят самопризнание и доста награди. Носители са и на влиятелното отличие на плевенските художници „ Художник на годината “ на името на Св. Пимен Зограф.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР