Цените за зимен сезон 2022/23 ще са с около 20%

...
Цените за зимен сезон 2022/23 ще са с около 20%
Коментари Харесай

Старт на зимния сезон: Пригответе още 20% върху цените от ми...

Цените за зимен сезон 2022/23 ще са с към 20% по-високи от миналогодишите. Въпреки това, упованията са оптимистични – сезонът ще е по-силен от миналогодишния, само че към момента надалеч от рекордните равнища през 2019 година. Това каза  Константин Занков от Институт за разбори и оценки в туризма в предаването " Клуб Investor ” по Bloomberg TV Bulgaria. Той добави, че повишаването не е ненадейно на фона на инфлацията, цените на храните и на горивата. По думите на специалиста обаче бизнесът заплаща повече, в сравнение с е покачването на цените. 

За Нова година най-популярни са зимните курорти, по-късно балнео и спа курортите. Голяма част от хотелските бази към този момент имат много мощна претовареност – към 50%-60%.

Офертата за фамилен хотел с две нощувки, новогодишна вечеря, празнична стратегия и закуски е към 230-240 лв. на човек. В по-луксозните хотели, с богата музикална стратегия, цените са по-високи. Всичко зависи от вида хотел, категорията, местоположението и програмата, която се залага.

Сред българските туристи доста известни са къщите за посетители и огромна част от тях също към този момент са цялостни, заключи Константин Занков.

Що се отнася до изходящия туризъм най-вече българи ще честват Нова година в Турция, както и в Гърция и Сърбия. Има и голям брой чартърни стратегии на доста положителни цени за Египет, Тунис, Мароко и Йордания. За по-високо платежоспособните български туристи имаме дестинации като Доминикана, Сейшели, Малдиви, Лапландия, Тайланд и Бали, сподели специалистът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР