Цените на сиренето и кашкавала скоро тръгват надолу. Това прогнозира

...
Цените на сиренето и кашкавала скоро тръгват надолу. Това прогнозира
Коментари Харесай

Производител: Сиренето и кашкавалът поевтиняват

Цените на сиренето и кашкавала скоро потеглят надолу. Това предвижда производителят от Монтана Никодим Войнов. „ В момента цената на сиренето стига до веригите на 12 лв., а на кашкавала е 14. Мога единствено да кажа едно, че всичко зависи от изкупната цена на млякото.

Който желае да се упражнява със събаряне на цени, няма да се случи. В момента цената е пикова, най-голяма като суровина на суровото мляко и по тази причина цените на продуктите са по-високи. Очаквам, че до месец цените ще спаднат, защото количеството суровина ще скочи в пъти, тъй че е обикновено цените да слязат надолу “, сподели Войнов по Нова нюз.

„ Преди половин година в едно предаване аз споделих, че при суровина един лев литър мляко, кашкавалът в магазина ще бъде към 20 лв..

При цена 1.20, както ние изкупуваме сега, ще бъде в магазина 22 лв., обаче при 1.50, не изключвам 30 лв.. Сега ще потегли по противоположния път надолу. Кой каквото желае да приказва, верига да смъква цена, това няма по какъв начин да се случи.

Не виждам по какъв начин може да кажеш на някой да си смъкна цената за един час, защото може да продава на загуба. Това би трябвало да бъде ясно на всички. Ние сега работим, в случай че не на загуба, то на минимална облага, единствено и единствено да може да стигне сиренето и кашкавала на пазара “, добави Никодим Войнов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР