Цените на петрола в понеделник спаднаха, след като доларът възобнови

...
Цените на петрола в понеделник спаднаха, след като доларът възобнови
Коментари Харесай

Цените на петрола продължават да се понижават, Brent се търгува малко под 67 долара


Цените на петрола в понеделник спаднаха, откакто доларът възобнови опитът за стабилизиране.

Според данните от търговията на 5 февруари цената на априлския контракт за петрола вид Brent на борсата ICE Futures в Лондон спаднаха с 0,96 $ (1,4%) - до 67,62 $ за барел.

Фючърсът за март за петрола вид WTI на борсата в Ню Йорк (NYMEX) рухна с 1,30 $ (1,99 %) и съставлява 64,15 $ за барел.

Тази заран петролът продължава да губи от цената си откакто международният пазар на акции рухна на фона на стабилизирането на щатския $.

Глобалните пазари претърпяват сериозен спад, в това число фондовите. Американските показатели във вторник затвориха с намаляване от 3,8-4,6 %, а европейските 0 с 0,8-1,5 %. Борсите в Азиатско-Тихоокеанския район поевтиняват в този момент приблизително с 3-5%, а японският Nikkei 225 – с над 6 %. Този синхронен спад приказва за ликвидация на рискови активи, считат редица анализатори.

В Съединени американски щати играчите на пазара се отървават от акции в очакване на изменение на дълговия пазар в страната.

Априлският фючърс за петрола вид Brent тази заран се намали с 0,68 $ – до 66,94 $ за барел. От през вчерашния ден до момента цената на Brent понижава (минус) с 2,45 %.

Котировката на мартенския контракт за петрола вид WTI поевтиня до 63,50 $ за барел. Спадът от 5 февруари до момента при цената на WTI е (минус) 3,071 %, излиза наяве още от данните от търговията.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР