Цените на петрола в понеделник се покачват, подкрепени от думите

...
Цените на петрола в понеделник се покачват, подкрепени от думите
Коментари Харесай

Петролът отново опитва да тръгне нагоре

Цените на петрола в понеделник се повишават, подкрепени от думите на енергийния министър на саудитска Арабия, че международните производители на суровината ще продължат съдействието си и след привършване на пакта ОПЕК+ за редуциране на добива в края на 2018 година.

Сутринта фючърсите за еталонния вид Brent нарастват с 0,26 % до $68,79 за барел. В същото време американският пример WTI се търгува по $63,47 за барел, с 1,16 % над равнището от края на петъчната сесия.

" Има подготвеност в участниците в пакта ОПЕК+ да продължат да си сътрудничат и след края на 2018 година.. Механизмът на това съдействие още не е направен, само че има такава договореност ", сподели в неделя енергийният министър на Саудитска Арабия Халид Ал Фалих, представен от Reuters.

Сред другите фактори, които поддържат растежа на котировките, специалистите показват понижаването на броя на настоящите сондажи в Съединени американски щати, както и положителният растеж на международната стопанска система, повишаващ търсенето на суровината.

Данните на Baker Hughes регистрират понижение на дейните сондажни уреди с 5 единици през миналата седмица, до сбор от 747. В същото време петролния рандеман в Съединени американски щати е на равнище 9,75 милиона барела на денонощие, съгласно данните на енергийното министерство.

Повечето отраслови специалисти и наблюдаващи считат, че производството на суровината в Съединени американски щати в скоро време ще надвиши нивото от 10 милиона барела, а в края на 2019 година ще доближи 11 млн. барела на денонощие.

Анализатори също по този начин са на мнение, че международните ресурси от нефт могат още веднъж да набъбнат по отношение на намаляване на сезонното търсенето на суровината. Посочените фактори значат, че няма капацитет за продължаващо значимо повишаване на петролните цени, а по скоро може да се чака промяна в посока надолу.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР