Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в сряда,

...
Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в сряда,
Коментари Харесай

Цените на петрола остават стабилни на фона на студената вълна в Тексас

Цените на петрола се покачиха в ранната търговия в сряда, подкрепени от спирането на добива в южните американски щати, поради студеното време, съобщи Ройтерс.

Към 8:45 часа българско време цената на сорта Брент се увеличи с 0,16 $, или 0,325, до 63,51 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI нарастна с 0,07 $, или 0,12%, до 60,12 $ за барел.

През последните месеци цените на петрола нарастнаха доста, като спирането на добива в Тексас – най-големият огромният производител на нефт в Съединени американски щати, продължава да поддържа котировките.

Според изчисленията на Citigroup и ANZ, затварянето на рафинериите в Тексас води до стесняване на добива на шистов нефт с 2 млн. барела дневно. Citi предвижда обща индустриална загуба от 16 млн. барела до началото на март.

Поскъпването на цените обаче кара анализаторите да предвиждат нарастване на добива от страна на Организацията на страните експортьори на нефт и нейните съдружници (ОПЕК+). Следващият месец изтича доброволното стесняване на добива на Саудитска Арабия с 1 млн. барела дневно. Макар че Рияд не е споделил с другите членове на ОПЕК+ проектите си за след март, прогнозите са че от април организацията ще стартира последователно да усилва производството. Членовете на ОПЕК+ ще се срещнат на 4 март, с цел да дискутират политиката си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР