Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в понеделник,

...
Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в понеделник,
Коментари Харесай

Петролът поскъпва на фона на надеждите за възстановяване на търсенето в Китай

Цените на петрола се покачиха в ранната търговия в понеделник, откакто Народната банка на Китай резервира лихвите си без смяна за втори следващ месец, разпалвайки очаквания за добра вероятност за търсене на гориво в най-големия вносител на недопечен нефт в света, написа Ройтерс.

Към 8:50 часа българско време сортът Брент нарастна с 0,66 $, или 0,72%, до 92,29 $ за барел. Цената на американския лек недопечен нефт WTI се увеличи с 0,59 $, или 0,69%, до 86,29 $ за барел. Цените на двата сорта поевтиняха надлежно с 6,4% и 7,6% предходната седмица.

Анализаторите споделят, че дейностите на централната банка на Китай са сигнал, че тя ще продължи да поддържа разхлабена парична политика Страната също даде обещание да усили доста вътрешния потенциал за енергийни доставки и да ускори контрола на риска при основни артикули, в това число въглища, петрол и газ и електричество, заяви почитан чиновник на Националната енергийна администрация в понеделник.

Китай ще усили в допълнение аварийния си потенциал за основни артикули, сподели различен държавен чиновник на конференция в Пекин.

Петролът откри поддръжка от композиция от фактори, в това число мненията на китайския президент Си Дзинпин на конгреса на Китайската комунистическа партия, от които стана ясно, че стопанската система на страната ще може да разчита на удобни политики, което е позитивен знак за вероятностите за търсене, сподели анализаторът на CMC Markets Тина Тенг.

Очаква се Китай да разгласява търговски и стопански данни тази седмица. Въпреки че растежът на Брутният вътрешен продукт през третото тримесечие може да се възвърне от предходното тримесечие, строгата политика на президента Си против COVID-19 кара втората стопанска система в света да се изправи пред опцията да записва най-лошото си годишно показване от съвсем половин век.

В бъдеще се чака цените на петрола да останат нестабилни, защото съкращенията на производството от страна на ОПЕК+ ще понижат доставките преди ембаргото на Европейския съюз върху съветския нефт, до момента в който мощният щатски $ и по-нататъшното нарастване на лихвените проценти от Федералния запас на Съединени американски щати лимитират  покачването на цените.

Президентът на Федералния запас на Сейнт Луис Джеймс Булард сподели в петък, че инфлацията е станала „ пагубна “ и сложна за прекъсване, като в същото време с това се с огромни нараствания на лихвите.

Членките на ОПЕК+ се срещнаха в неделя, с цел да одобрят внезапното редуциране на производството, контрактувано този месец, откакто Белият дом, засилвайки словесната война със Саудитска Арабия, упрекна Рияд в оказване на напън върху други страни, с цел да поддържат този ход.

ОПЕК+ даде обещание на 5 октомври да понижи добива с 2 милиона барела дневно, което ще докара до автентичен спад от към 1 милион барела дневно, защото някои членове на групата към този момент създават под задачите си.

Въпреки това най-големият експортьор Саудитска Арабия ще резервира постоянен износа си за основни азиатски пазари през ноември.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР