Министър се срещна с проф. Бетани Хюз, историк и автор

...
Министър се срещна с проф. Бетани Хюз, историк и автор
Коментари Харесай

Министър Милошев се срещна с британската водеща и автор на документални филми проф. Бетани Хюз

Министър се срещна с проф. Бетани Хюз, историк и създател на документални поредици, чието предаване „ Съкровищата на света “ се излъчва в 120 страни по света. Проф. Бетани Хюз е съосновател на SandStone Global, компания за телевизионни, кино и аудиопродукции, а филмите на компанията се излъчват в най-гледаното време на BBC, National Geographic, Viasat History, Discovery, Amazon и Netflix.

„ Вие сте едни от най-ценните посланици на България за света. Страната ни е страхотна, разполагаме с извънредно богато културно завещание, чудесна природа и невероятни хора. Радвам се, че разпространявате страната ни и в мое лице Вие постоянно ще имате приближен сътрудник “, сподели министърът на туризма.

През лятото на 2023 година бе сниман и първият епизод на „ Съкровищата на България “, който показва Казанлъшката гробница, Бузлуджа, Базиликата в Пловдив, Хераклея Синтика, Рилски манастир, Рилските езера, Археологически музей – Варна, където е изложено най-старото обработено злато в света, Варненското езеро, нестинарските ритуали в село Кости и ритуали на поданици от село Рибново. Епизодът „ Съкровищата на България “ бе показан за първи път у нас по телевизионния канал Viasat History на 24 май 2024 година, а във Англия епизодът е бил най-гледаното предаване в страната по Channel 4 в деня на неговото лъчение.

„ За първи път пристигнах в България преди 15 година и се влюбих във вашата просвета, история и природа. Още тогава знаех, че един ден би трябвало да създадем специфична поредност за благосъстоянията на страната ви. България е доста красива напролет и идващият ни план, който ще бъде отдаден на тракийската цивилизация, ще бъде сниман точно през това време на годината “, съобщи проф. Бетани Хюз.

Министерството на туризма подкрепя излъчването и разпространяването на първи епизод на „ Съкровищата на България “ с огромни рекламни акции, реализирани в мултинационалната телевизия и онлайн платформа на BBC, както и в Channel 4, включващи сниманите досега епизоди на „ Trеasures of Bulgaria “.

През месец април 2024 година бе сниман втори епизод на „ Съкровищата на България “, фотосите се състояха в Пловдив, Велико Търново, Белоградчик, Созопол, пещерата „ Магура “. Бетани Хюз срещна министър Милошев и със идващия си план от поредицата „ Богатствата на света “, в който още веднъж ще бъде включена и България.

Може да гледате целия епизод на „ Съкровищата на България “: 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР