Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в петък

...
Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в петък
Коментари Харесай

Цените на петрола се повишиха на фона на поевтиняването на долара

Цените на петрола се покачиха в ранната търговия в петък на фона на поевтиняването на $, съобщи Ройтерс. Те обаче не престават да вървят към внезапен седмичен спад заради опасенията, свързани с отслабването на търсенето в Китай и по-нататъшното повишение на лихвените проценти от Федералния запас на Съединени американски щати.

Към 9:00 часа българско време сортът Брент нарастна с 0,32 $, или 0,36%, до 90,10 $ за барел. Цената на американския лек недопечен нефт WTI се увеличи с 0,47 $, или 0,58%, до 82,11 $ за барел. За седмицата Брентът е поевтинял с близо 6%, а WTI – с повече от 7%.

Доларовият показател, който следи хода на американската валута по отношение на кошницата от шест съществени конкурентни валути, се намали през днешния ден, което прави петрола по-евтин за купувачите, притежаващи други валути.

Анализаторите споделиха, че опасенията по отношение на евентуалните локдауни в Китай за ограничение на растежа на новите случаи на инфектирани с ковид, които доближиха най-високото си равнище от април, и терзанията, че повече покачвания на лихвените проценти ще докарат стопанската система на Съединени американски щати в криза, хвърлят сянка върху пазара.

Коментари от чиновници на Федералния запас на Съединени американски щати тази седмица и по-силни от предстоящото данни за продажбите на дребно попариха някои очаквания за закъснение на агресивното повишение на лихвените проценти в Съединените щати.

Очаква се Федералният запас да увеличи лихвите с 50 базисни пункта през декември след четири поредни покачвания със 75 базисни пункта, демонстрира изследване на Ройтерс.

„ В близко бъдеще настроението евентуално ще остане отрицателно поради влошаващата се макро картина и признаците на физическа уязвимост “, сподели Уорън Патерсън, началник на тактиката за първични материали в ING.

Китай, най-големият вносител на нефт в света, регистрира 25 353 нови инфекции с COVID-19 на 17 ноември по отношение на 23 276 нови случая ден по-рано, заяви Националната здравна комисия в петък.

„ Политиката в град Гуанджоу в Южен Китай, където случаите на COVID-19 набъбнаха доста, ще бъде значима за наблюдаване “, сподели анализаторът на Commonwealth Bank Вивек Дар в записка. Гуанджоу, основен индустриален център в Китай, е дом на 19 милиона души.

Притесненията по отношение на рецесията преобладаваха пазарните настройки тази седмица, даже след възбраната на Европейския съюз за съветския недопечен нефт, която се задава на 5 декември, и Организацията на страните експортьорки на нефт и техните съдружници, дружно известни като ОПЕК+, се готвят да затегнат доставките.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР