Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в петък

...
Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в петък
Коментари Харесай

Цените на петрола се повишиха на фона на по-слабия долар

Цените на петрола се покачиха в ранната търговия в петък на фона на по-слабия $, съобщи Ройтерс.

Към 9:05 часа българско време сортът Брент нарастна с 2,13 $, или 2,25%, до 96,80 $ за барел. Цената на американския лек недопечен нефт WTI се увеличи с 2,16 $, или 2,45%, до 90,33 $ за барел. За седмицата Брентът върви към спад с 0,5%, а WTI - растеж с към 1%

И двата петролни примера поевтиняха при започване на търговията, защото доларът се увеличи, след което обаче нарастнаха, когато доларовият показател падна с 0,3% до 112,67 пункта. По-слабият $ покачва търсенето на нефт, защото прави суровината по-евтина за тези, които имат други валути.

Анализаторите настояват, че до момента в който опасенията за търсенето натежават на пазара, предлагането към момента се чака да бъде лимитирано, поставяйки дъно под цените на петрола,.

Страховете от криза в Съединените щати - най-големият консуматор на нефт в света, набъбнаха в четвъртък, откакто ръководителят на Федералния запас Джером Пауъл сподели, че е „ доста прибързано “ да се мисли за прекъсване на повишението на лихвените проценти.

„ Призракът от по-нататъшни нараствания на лихвените проценти помрачи очакванията за повишение на търсенето “, показаха анализаторите на ANZ Research в записка.

Допълнителен негативизъм пристигна от Английската централна банка, която предизвести през вчерашния ден, че съгласно нея Англия е навлязла в криза и стопанската система може да не записва растеж още две години.

Подчертавайки опасенията за търсенето, Саудитска Арабия намали формалните продажни цени (OSP) през декември за своя водещ арабски лек недопечен нефт за Азия с 40 цента до награда от 5,45 $ за барел по отношение на междинната цена за Оман/Дубай.

Намалението беше в сходство с прогнозите на търговски източници, които се основаваха на по-слаби вероятности за китайското търсене.

Китай се придържа към строгите си ограничавания против разпространяването на COVID-19, защото новите случаи на инфектирани набъбнаха в четвъртък до най-високото си равнище от август. Инвеститорите по-рано през седмицата смятаха, че най-големият вносител на нефт в света може да се насочи към облекчение на рестриктивните мерки, с цел да подтиква стопанската система.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР