Цените на петрола се повишиха днес в азиатската търговия на

...
Цените на петрола се повишиха днес в азиатската търговия на
Коментари Харесай

Цената на петрола се повиши след разлива на тръбопровода Кийстоун

Цените на петрола се покачиха през днешния ден в азиатската търговия на фона на прекъсването на доставките по тръбопровода " Кийстоун " свързващ Канада и Съединени американски щати, съобщи Ройтерс. И двата водещи сорта петрол се насочиха към седмична загуба заради терзания по отношение на забавянето на растежа на световното търсене.

Фючърсите на сорта Brent от Сверено море бяха 76,70 $ за барел, което е растеж от 55 цента или 0,72 на 100 към 06:34 ч. българско време, откакто през вчерашния ден контрактът се намали с 1,3 на 100.

Цената Американският лек недопечен нефт се увеличи с 52 цента или 0,73 на 100 до 71,98 за барел, откакто през вчерашния ден се намали с 0,8 на 100.

Новината за повреда, затваряща тръбопровода " Кийстоун " на канадската " ТиСи Енерджи " (TC Energy) в Съединените щати, провокира лек растеж на цените през вчерашния ден, само че в последна сметка се намалиха, защото пазарът кредитира информация, че затварянето ще бъде малко.

Повече от 14 000 барела недопечен нефт се изляха в дребна река в Канзас, което го прави един от най-големите разливи на недопечен нефт в Съединените щати от близо десетилетие.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР