Цените на петрола се повишават в сряда, като тази на

...
Цените на петрола се повишават в сряда, като тази на
Коментари Харесай

Ръст на петрола, сорт Брент в близост до 26-месечен връх

Цените на петрола се покачват в сряда, като тази на европейския вид Брент остава наоколо до 26-месечния си връх. Доброто показване е вследствие на данните, че петролните запаси в Съединени американски щати ненадейно са намалели, до момента в който рафинериите ускоряват добива си, и на фона на заканите на Турция да спре износа на нефт от Ирак, оповестява Reuters.

Фючърсите на Брента за доставките през ноември се покачват с 31 цента, или 0,54%, до 58,23 $ за барел. Сортът завърши сесията в четвъртък със спад на цената от 1%, откакто по-рано удари 59,49 $ за барел – най-високото му равнище от юли 2015 година и с над 34% по отношение на дъното му за 2017 година

Фючърсите върху американския недопечен нефт WTI също са нагоре с 39 цента, или 0,75%, до 52,27 $ за барел след спад от 0,7% в предходната сесия. WTI също реализира петмесечен връх от 52,43 $ в предходната сесия.

Цените на петрола са подкрепени от договорката за понижаване на добива с 1,8 млн. барела дневно от Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) и други производители. В същото време американският недопечен нефт изостава зад Брента поради опасенията, че индустриалният напредък в Съединени американски щати може да поддържа свръхпредлагането.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР