Цените на петрола се повишават слабо след силния ръст в

...
Цените на петрола се повишават слабо след силния ръст в
Коментари Харесай

Цените на петрола се повишават слабо

Цените на петрола се покачват едва след мощния растеж в границите на предходната сесия и вследствие на забавеното възобновяване на добива в Мексиканския залив след урагана Ида.

Според данните към днешна дата е възобновена работата единствено на едвам 20 % от прекратените поради урагана добивни мощности, а дейностите за връщане към нормалното движение се правят оценка като доста мудни.

Стойността на ноемврийските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures в четвъртък, 9 септември е на равнище от 72,68 $ за барел, което е с малко – едвам с 0,8 $ или 0,11 % над цената при затваряне на предходната сесия. В сряда договорите нарастнаха с 0,91 $ или с 1,3 % до 72,6 $ за барел.

Фючърсите за октомври за вид WTI на NYMEX се покачват едвам с 0,02 $ до 69,32 $ за барел. При търговията в сряда октомврийските контракти се усили с 0,95 $ или с 1,4 % до 69,3 $ за барел.

В същото време данните на Американския институт за петрола (API), оповестени в сряда сочат за по-малко от предстоящото понижаване на запасите от нефт в Съединени американски щати през предходната седмица. Според оценката на API, запасите са спаднали с 2,882 млн. барела след спад с 4,045 млн. барела седмица по-рано.

Официалните данни на Агенцията за енергийна информация (EIA) към министерство на енергетиката на Съединени американски щати ще бъдат оповестени през днешния ден, а специалистите S&P Global Platts предвиждат приблизително намаляване на запасите от бензин със 7,4 млн. барела, на бензин – с 2,4 млн. барела, а на дестилати – с 2 млн. барела.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР