Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в понеделник,

...
Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в понеделник,
Коментари Харесай

Петролът поевтиня на фона на засилването на пандемията в развиващите се страни

Цените на петрола се намалиха в ранната търговия в понеделник, откакто възходящия брой на инфектираните с ковид в Индия и други страни породи опасения, че по-строгите ограничаващи ограничения ще обиден икономическата интензивност, както и търсенето на първични материали, съобщи Ройтерс.

Към 8:40 часа българско време цената на сорта Брент спадна с 0,23 $, или 0,34%, до 66,54 $ за барел, до момента в който американският лек недопечен нефт WTI поевтиня с 0,15 $, или 0,24%, до 62 98 $.

„ Напредъкът във имунизацията на развитите пазари може да се види в равнищата на пътния трафик, само че възходящия брой на случаите обърна възобновяване в разрастващите се страни, като Индия и Бразилия “, разясняват от ANZ Research.

Индия регистрира рекордните 273 810 нови инфекции в понеделник, преминавайки прага от 15 млн. регистрирани случаи на инфектирани с COVID-19, което слага страната на второ място в света след Съединени американски щати, където досега са регистрирани 31 млн. инфекции. Броят на смъртните случаи в Индия набъбна с 1619 до 180 хиляди.

Междувременно японските компании показват опасения, че третата най-голяма стопанска система в света ще влезе в четвърта вълна на вируса, като доста се приготвят за нов удар върху бизнеса, сочи изследване на Ройтерс. Япония има доста по-малко регистрирани случаи на COVID-19 спрямо другите водещи стопански системи, само че опасенията от нова вълна порастват. По-бавното разпространяване на ваксини в по отношение на другите страни от Г-7 и неналичието на възприятие за рецесия измежду обществеността ще провокира нова вълна от инфекции, предизвестяват фирмите в анкетата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР