Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в петък,

...
Цените на петрола се понижиха в ранната търговия в петък,
Коментари Харесай

Брентът върви към първи седмичен спад от 3 септември насам

Цените на петрола се намалиха в ранната търговия в петък, като сортът Брент е на път да запише първият си седмичен спад от седем седмици насам, откакто търсенето на петролни артикули в производството на електрическа енергия се намали на фона на облекчение на цените на въглищата и газа, съобщи Ройтерс.

Към 8:40 часа българско време сортът Брент поевтиня с 0,44 $, или 0,52%, до 84,17 $ за барел, откакто миналата сесия цената за барел падна с 1,21 $. Брентът доближи тригодишен връх от 86,10 $ за малко в четвъртък, само че сега върви към 0,8% спад за седмицата – първият от 3 септември.

Цената на американския лек недопечен нефт WTI се намали с 0,35 $, или 0,42%, до 82,15 $ за барел, следвайки спад с 92 цента в четвъртък.

„ Суровият нефт е подложен на известна промяна като част от разпродажбата на първични материали на фона на възобновените опасения по отношение на ковид и прогнозата за по-мека зима в Съединените щати “, разяснява Равиндра Рао от Kotak Securities.

По-рано тази седмица пазарът доближи многогодишни върхове на фона на опасенията за дефицит на въглища и газ в Китай, Индия и Европа, което подтикна прекосяването към петролни артикули за произвеждане на електрическа енергия.

„ Резкият скок на суровия нефт го прави уязвим на прибиране на облаги. Въпреки това е малко евентуално да има забележителна промяна, в случай че международната енергийна рецесия не отшуми “, добави Рао.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР