Цените на петрола се понижиха в азиатската търговия в контекста

...
Цените на петрола се понижиха в азиатската търговия в контекста
Коментари Харесай

Цените на петрола се понижиха в азиатската търговия

Цените на петрола се намалиха в азиатската търговия в подтекста на почивните дни за Деня на благодарността и в очакване на срещата на ОПЕК+ идната седмица, на която се чака да бъде продължено съкращаването на добива, съобщи Ройтерс.

В азиатската електронна сесия американският лек недопечен нефт намали цената си с 15 цента или 0,3 на 100 до 57,97 $ за барел.

Лондонският вид Брент от Северно море поевтиня с 28 цента или 0,4 % до 63,59 $ за барел.

За цялата седмица американският нефт е поскъпнал с 0,4 на 100, което е четвърто седмично повишаване на цената му - общо с 3,2 на 100.

Вниманието на вложителите е ориентирано към срещата идната седмица на Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) и нейните съдружници, измежду които Русия - известни като групата ОПЕК+. Анализатори чакат да бъде продължено съглашението за редуциране на петролния рандеман, с цел да бъдат подкрепени цените на суровината, осведоми Българска телеграфна агенция.

Вчера съветски петролни компании предложиха да не трансформират индустриалните си квоти, подлагайки на напън ОПЕК+ да не прави огромни промени в политиката си на срещата във Виена на 5 и 6 декември.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР