Цените на петрола се понижиха умерено в понеделник сутринта след

...
Цените на петрола се понижиха умерено в понеделник сутринта след
Коментари Харесай

Цената на петрола Brent падна под $85 за барел

Цените на петрола се намалиха умерено в понеделник сутринта след скок предходната седмица, последвал решението на страни от ОПЕК +, в това число Саудитска Арабия и Русия, да понижат в допълнение добива.

В петък фондовите тържища в Съединени американски щати и Европа бяха затворени поради Великденските празници.

Днес, към 9:10 часа българско време цената на юнските фючърси за европейския вид Brent на лондонската борса ICE Futures е 84,69 $ за барел, което е с 0,42 $ по-ниско от края на предходната сесия. В четвъртък тези контракти нарастнаха с $0,13 (0,2%) до $85,12 за барел.

Цената на майските фючърсите за американския нефт WTI за май при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време падна с $0,38, до $80,32 за барел. В резултат на миналата сесия цената на тези договори се усили с $0,09 (0,1%) до $80,7 за барел.

В хода на търговията през по- късата предходна борсова седмица Brent нарастна с 6,6%, а WTI - с съвсем 6,7%.

Вниманието на пазара тази седмица е ориентирано към месечните прегледи на ОПЕК и Международната организация по енергетика (МАЕ) за пазара на нефт, както и към данните от Министерството на енергетиката на Съединени американски щати за енергийните ресурси в страната.

Миналата седмица Министерството на енергетиката на Съединени американски щати заяви за понижаване на стоковите запаси както от петрол и бензин, по този начин и от дестилати в Щатите.

" Икономическата статистика ще бъде основна за петролния пазар тази седмица ", сподели Чару Чанана, анализатор в Saxo Capital Markets Pte.

Неотдавнашното решение за понижаване на производството от редица страни участващи в съглашението за ограничение на добива ОПЕК+ " частично имаше за цел да изтласка късите продавачи от пазара на нефт и цените на петрола в този момент може по-добре да отразяват основите на пазара ", цитира Bloomberg думите на специалиста.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР