Цените на петрола се понижиха, след като ОПЕК+ отложи срещата

...
Цените на петрола се понижиха, след като ОПЕК+ отложи срещата
Коментари Харесай

Петролът поевтинява след отлагането на срещата на върха на ОПЕК+

Цените на петрола се намалиха, откакто ОПЕК+ отсрочи срещата си на върха, до момента в който европейските и американските акции нарастнаха поради очакванията за завършек на цикъла на повишение на лихвените проценти от страна на Федералния запас на Съединени американски щати, съобщи Агенция Франс Прес.

В изказването, с което се афишира отлагането на плануваната среща на върха на 13-членната група на ОПЕК, водена от Саудитска Арабия, и техните 10 сътрудници, водени от Русия, не се дават никакви пояснения.

Износителите на нефт би трябвало да вземат решение по отношение на политиката си за рандеман на фона на спадащите цени на суровия нефт и слабото търсене на суровината, защото възобновяване на Китай след края на рецесията се забавя, а Европа и Съединени американски щати се борят с инфлацията.

Настоящата тактика за рандеман на ОПЕК+, при която деветте членуващи страни, водени от Рияд, понижиха производството през последните месеци, с цел да покачат цените, не съумя да докара до трайно възобновяване.

Цените на петрола, които се търгуваха с леки намаления, се сринаха до загуби от към 4,6%, като главният интернационален контракт за недопечен нефт вид " Брент " падна още веднъж под 80 $ за барел.

Някои анализатори акцентираха вероятни различия сред най-големия експортьор на нефт Саудитска Арабия - която лобира за понижаване на производството, с цел да поддържа цените - и Русия.

Неотдавна " министърът на енергетиката на Саудитска Арабия упрекна спекулантите за спада на цените на петрола ", а не за слабото търсене, което подсказва, че те евентуално ще продължат " рестриктивната индустриална политика ", споделя анализаторът Карстен Фрич от Commerzbank.

От друга страна, съветският вицепремиер Александър Новак съобщи, че " актуалните цени на петрола обективно отразяват актуалната обстановка " и че " пазарът е уравновесен ", съгласно съветските осведомителни организации.

Трите съществени показателя на Уолстрийт се покачиха при започване на търговията, като данните демонстрираха продължаващо подсилване на пазара на труда в Съединени американски щати.

В Европа акциите във Франкфурт и Париж се покачиха, само че в Лондон се намалиха макар оповестените от държавното управление на Англия ограничения за стимулиране на затруднената стопанска система на страната. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР