Цените на петрола се понижиха с над 3% в ранната

...
Цените на петрола се понижиха с над 3% в ранната
Коментари Харесай

Рязко поевтиняване на петрола заради опасенията около Омикрон

Цените на петрола се намалиха с над 3% в ранната търговия в понеделник, откакто възходящият брой на инфектираните с разновидността Омикрон на ковид в Европа и Съединени американски щати провокира терзания измежду вложителите, че новите ограничавания върху бизнеса в битката с разпространяването на болестта може да обиден търсенето на гориво, съобщи Ройтерс.

Към 8:50 часа българско време сортът Брент поевтиня с 2,67 $, или 3,63%, до 70,85 $ за барел, до момента в който цената на американският лек недопечен нефт WTI се намали с 2,63 $, или 3,71%, до 68,23 $ за барел.

„ В днешната азиатска търговия настроенията на петролния пазар наподобява са в сходство с слабостта, забелязана в S&P 500 и Nasdaq 100 “, разяснява Келвин Уонг, пазарен анализатор от CMC Markets.

„ Това се дължи на опасенията от идни ограничавания върху икономическата активност за преодоляване на разпространяването на разновидността Омикрон в международен мащаб. Това може да усили риска от закъснение на търсенето “, добави той.

В неделя Нидерландия влезе в локдаун, до момента в който други европейски страни обмислят по-тежки ограничаващи ограничения по Коледните празници.

Здравните специалисти в Съединени американски щати приканиха американците да си вършат бустерни инжекции, да носят маски и да внимават, в случай че пътуват по празниците, защото разновидността на Omicron бушува по целия свят и се чака да стане преобладаващ в страната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР