Цените на петрола се понижиха днес в азиатската търговия на

...
Цените на петрола се понижиха днес в азиатската търговия на
Коментари Харесай

Петролът днес поевтинява

Цените на петрола се намалиха през днешния ден в азиатската търговия на фона на увеличени ресурси от суровината в Съединени американски щати,  както и поради данни за понижена интензивност на рафинериите в Китай, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се намалиха със 72 цента до 80,46 $ за барел.

Котировките на американския лек недопечен нефт изгубиха 67 цента до 75,99 $ за барел.

И двата договора поевтиняха с повече от 1,5 на 100 през вчерашния ден.

Запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати се покачиха с 3,6 милиона барела предходната седмица до 421,9 милиона барела, сочат данни Администрацията за енергийна информация на Съединени американски щати (EIA), надхвърляйки упованията на анализаторите в анкета на Ройтерс за растеж от 1,8 милиона барела.

Производството на недопечен нефт в Съединени американски щати се задържа устойчиво на рекордните 13,2 милиона барела дневно, се показва още в формалните данни.

В Азия продуктивността на китайските петролни рафинерии се намали през октомври от върховете от предходния месец, защото търсенето на промишлени горива отслабна.

Публикувани през днешния ден данни демонстрираха, че цените на жилища  в Китай са паднали за четвърти следващ месец през октомври.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР