Цените на петрола от световните референтни марки спадат в понеделник

...
Цените на петрола от световните референтни марки спадат в понеделник
Коментари Харесай

Петролът поевтинява: Опасения за глобалния икономически растеж

Цените на петрола от международните референтни марки спадат в понеделник сутринта, откакто се повишиха до най-високите си равнища от 7 юни в хода на предходната сесия.

Настроенията на вложителите се въздействат отрицателно от опасенията за световния стопански напредък, написа Trading Economics. По-специално, няколко огромни западни банки намалиха прогнозите си за растежа на Брутният вътрешен продукт в Китай, най-големият вносител на нефт в света. Наскоро оповестени статистики демонстрираха закъснение на икономическото възобновяване на страната след премахването на пандемичните ограничавания.

Котировките на августовските фючърси за европейския вид Brent на лондонската борса ICE Futures към 9:12 часа българско време са на равнище $75,71 за барел, което е с $0,90 по-ниско тези при затваряне на миналата сесия. В петък тези договори нарастнаха с $0,94 (с 1,2%) до $76,61 за барел.

Цената на юлските фючърси за американския пример WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) спадна с $0,79- до $70,99 за барел. В резултат на миналата сесия цената на тези договори се усили с $1,16 (с 1,6%), до $71,78 за барел.

През миналата седмица цената на Brent се увеличи с 2,4%, а на WTI - с 2,3%, демонстрират пазарните данни на Dow Jones. Това беше най-значителното седмично покачване от началото на април.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР