Цените на петрола днес отстъпиха от най-високото ниво от месеци,

...
Цените на петрола днес отстъпиха от най-високото ниво от месеци,
Коментари Харесай

Петролът тръгна надолу

Цените на петрола през днешния ден отстъпиха от най-високото равнище от месеци, което бе маркирано в миналата сесия, откакто стопански данни от Китай помрачиха настроението на пазарите, а Международният валутен фонд (МВФ) предизвести, че 2023 година ще бъде по-тежка за международната стопанска система от 2022-а, съобщи Ройтерс. 

Сортът Брент, който е референтен за Европа, поевтиня с 25 цента или 0,29 на 100 до 85,66 $ за барел. Американският лек недопечен нефт загуби 20 цента или 0,25 на 100 до 80,06 $ за барел.

Китай оповести през днешния ден по-слаби данни за заводските поръчки, което оказа напън на пазара, поради че страната е най-големият международен вносител на недопечен нефт и вторият по величина консуматор.

Индексът на мениджърите по доставките " Цайсин/Маркит " (Caixin/Markit) е понижен до 49,0 пункта през декември по отношение на 49,4 пункта през ноември, задържайки се за пет следващи месеца под прага от 50 пункта, който разделя спад от напредък. 

Ръководителката на МВФ Кристалина Георгиева в същото време предизвести в неделя, че Съединени американски щати, Европа и Китай - моторите на международния напредък - се забавят по едно и също време, което ще направи 2023 година по-тежка за международната иокномика от 2022 година. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР