Цените на жилищата във Франция, които разполагат с балкони или

...
Цените на жилищата във Франция, които разполагат с балкони или
Коментари Харесай

Тези две неща качват цените на жилищата

Цените на жилищата във Франция, които разполагат с балкони или тераси, към този момент се търгуват с 10% повече по отношение на същите парцели без тях. Данните са от проучване на компанията Meilleurs Agents, извършено в 11 от най-големите френски градове. Аналогично проучване извършено през месец май демонстрира растеж на цените от 8.8%.

Несъмнено разлика в цената е имало постоянно, само че след 17 март, когато Франция вкара първата карантина, полезността на жилищата с открити пространства доста се увеличи. Сега цената се е повишила с 1.3 процентни пункта по отношение на времето от първия локдаун.

„ Да имат жилище с балкон или тераса доста от купувачите желаеха и преди пандемията, само че след месец май това предпочитание стана още по-голямо. В огромните градове клиентите са подготвени да платят повече за тази привилегия. Тенденцията обаче доближи пика през лятото и сега следим нейното намаляване, което може да е предвестител на връщане на обстановката отпреди пандемията през идващите няколко месеца “, споделя Барбара Кастильо-Рико, началник на отдела за стопански проучвания в Meilleurs Agents.

При всички положения, продължаващата рецесия към този момент докара до смяна на критериите на най-малко 20% от купувачите, решили да придобият жилище. Наличието на балкон или тераса е измежду главните фактори при 21% от респондентите, както и размера на жилището за 19% от интервюираните.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР