Цените на жилищата в световен мащаб почти достигнаха връхната си

...
Цените на жилищата в световен мащаб почти достигнаха връхната си
Коментари Харесай

Ситуацията с жилищата ще се влоши

Цените на жилищата в международен мащаб съвсем доближиха връхната си точка, като повишаването ще продължи с по-бавни темпове и през идните 2 години, разясняват анализатори. Те обаче предвиждат, че достъпността до личен дом през идните години ще е все по-трудна. Данните са от извършено изследване на организация Reuters, което обгръща медиатори от Съединени американски щати, Англия, Канада, Индия, Австралия, Нова Зеландия, Китай и Дубай.

Лихвите по ипотечните заеми ще останат на рекордно ниски равнища, като Централните банки няма да ги трансформират фрапантно. На множеството пазари темпът на повишаване на жилищата освен догонва този на повишение на заплатите, само че и даже и изпреварва, което е неприятно за купувачите.

Силното търсене, повишаването на строителните материали, дефицитът в предлагането са трите съществени фактора, които ще тласкат цените на жилищата нагоре.

Близо 80% от интервюираните са на мнение, че жилищата ще стават все по-недостъпни в бъдеще, като най-трудно ще бъде на купувачите на първи дом. Двуцифрен % повишаване за настоящата година ще отбележат жилищните пазари на Канада, Съединени американски щати, Нова Зеландия и Австралия. В тези страни през идната година темпът на повишаване ще се забави.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР