Цените на жилищата в най-богатите държави в света вероятно са

...
Цените на жилищата в най-богатите държави в света вероятно са
Коментари Харесай

Жилищните цени са надути с 10%

Цените на жилищата в най-богатите страни в света евентуално са " напомпани " с към 10% след траялия десетгодишен взрив - един от най-мощните от 1900-а насам, пресмятат специалисти на  " Оксфорд икъномикс ". Британската компания за проучвания показва Нидерландия, Канада, Швеция, Германия и Франция като най-рискови пазари на недвижими парцели, като базира констатациите си на дълготрайни трендове и съотношения цени/наеми. Икономистите са пресметнали, че оценките на жилищата в 14 напреднали стопански системи са нарастнали с 43% за интервал от 10 години.

Сегашният взрив е напът да стане втори по дължина и трети по растеж на цените за последните 120 години, конкуриран главно от последния пик през 2006-а преди световната финансова рецесия. 

При жилищата в Америка през април са регистрирани най-високия ценови скок от над 30 години насам, а недвижимата собственост във Англия през същия месец е поскъпнала най-мощно от съвсем две десетилетия. И на двата пазара ниските ипотечни лихви, дейното търсене на по-големи парцели в предградията и незадоволителното предложение са измежду главните мотори на растежа.  

Въпреки по-скромното нарастване през последните два месеца, междинните жилищни цени на Острова се чака да скочат с 21% през идващите четири години. По този метод те надалеч ще надвишават по дълготрайност интервала на данъчните редукции при покупката на нови парцели, които започнаха да се анулират от началото на юли, по данни на имотния брокер Savills. 

Високите оценки и продължаващата ценова инфлация покачват вероятността за предстоящ " важен ценови поврат ", макар че по-бавният растеж на ипотечните заеми спрямо интервала преди финансовата криза предполага и по-нисък риск този ценови балон да се спука, считат експертите на " Оксфорд икъномикс ". Те показват в разбора си, че основен въпрос през идните години ще бъде метода на държание на действителните лихви поради противоположните въздействия върху тях, като демография, насъбрани спестявания и вероятността от задаваща се по-висока инфлация.  
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР