Цените на жилищата под наем във всички големи европейски градове,

...
Цените на жилищата под наем във всички големи европейски градове,
Коментари Харесай

Наемите на жилища в повечето европейски градове се повишават

Цените на жилищата чартърен във всички огромни европейски градове, известни измежду студентите, означават годишен растеж през четвъртото тримесечие, демонстрира разбор на жилищната платформа HousingAnywhere, представен от онлайн изданието World Property Journal.

Индексът на платформата за наемите в Европа включва данни за обзаведени частни стаи, студиа и едностайни жилища в Барселона, Берлин, Брюксел, Мадрид, Милано, Ротердам и Виена. Повишаването на цените на наемите се дължи на растящия дефицит на налични парцели за отдаване чартърен, засилващата се конкуренция измежду задграничните студенти и млади чиновници за намиране на подобаващото жилище и на по-луксозните жилища, които се оферират на високи цени.

Всички пазари означават повишение на наемите през четвъртото тримесечие по отношение на същия интервал на миналата година. Ръстът е най-чувствителен при едностайните жилища чартърен в Барселона (8,7%) и Мадрид (6,27%), а Виена е на последно място с общо покачване от едвам 0,68%.

Мадрид и Барселона към момента са измежду градовете с най-ниските наеми в Европа, а Милано е измежду градовете с най-високи наеми. Това демонстрира, че пазарите в Европа се изравняват по ниво на наемите, макар че към момента има обилни разлики. Виена е измежду изключенията с релативно ниски цени на наемите и най-малкото повишаване на цените в Европа.
“Търсенето на жилища чартърен сега изпреварва предлагането в доста известни градове за чужденци. Растящият брой задгранични студенти и млади чиновници, които постоянно търсят подобен заслон, докара до липса на налични жилища за тези групи “, разяснява Джорди Сийлман, основен изпълнителен шеф на HousingAnywhere.

“Необходима е по-добра съгласуваност сред търсенето и предлагането, тъй че чужденците да могат да намират по-лесно подобаващото жилище, а притежателите на парцели да получат оптималната възвръщаемост от вкъщи си “, добави той.

Въпреки че част от дефицита на предложение ще бъде обезщетен с новопостроените жилища в идните години, доста е евентуално той да се резервира в изключително известните градове. Наемите евентуално ще продължат да порастват, тъй че е належащо по-голямо предложение, с цел да се предотврати балон на цените, който да направи невероятно за студентите и младите чиновници да намерят уместно жилище в чужбина в централните квартали на градовете и наоколо до университетите.

“Важно е градовете да възприемат дълготраен метод към пазарните развития и да подхващат дейности. С обезпечаването на повече жилища в централните елементи на градовете растящото търсене на стаи, студиа и жилища може да бъде задоволено. Така пазарът ще стане по-балансиран с задоволително и налични жилища “, отбелязва Сийлман.

По публикацията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Виктория Тошкова /investor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР