Цените на горивата и торовете са част от темите, които

...
Цените на горивата и торовете са част от темите, които
Коментари Харесай

Среща на зам.-министър Иван Христанов със земеделци от Сливенска област



Цените на горивата и торовете са част от тематиките, които земеделците от Сливенска област сложиха пред зам.-министър Иван Христанов по време на срещата им през днешния ден. Пред тях той разгласи, че сега се разисква в Европейски Съюз понижаване на акциза. 

Очаква се министерството да преразгледа еднодневните контракти в земеделието и работата със администрацията, тъй като съгласно Христанов те съставляват административно задължение.

По време на срещата със земеделските производители бе издигнат и въпроса за предпазена цена на млякото по образеца на страни от Европейски Съюз. Зам.-министър Христанов сподели, че ще бъде направена инспекция по какъв начин е направено това.

" За да бъде подхваната такава мярка ние би трябвало да имаме и механизъм, по който се прави. До момента най-малко аз не знам сходен механизъм да е бил упражняван в България ". 

Като най-належащ проблем Христанов очерта разпределението на пасищата: 

" Там ще се наложат и законодателни промени, с цел да може процесът да бъде изчистен и те да се декларират както на районен принцип, по този начин и от хората, които имат действителни животни ". 

След срещата част от земеделците разясниха обсъжданите тематики:

" Да се махне акциза на горивото, да се позволи въпроса с регистрацията на фотоволтаиците. Поставихме и въпроса за торовете, за горивата, за възможните изкупни цени ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР