Цените на горивата достигнаха нови рекордни стойности, призна пред БТВ

...
Цените на горивата достигнаха нови рекордни стойности, призна пред БТВ
Коментари Харесай

Нови рекордни цени на горивата у нас, на световните борси те поевтиняват

Цените на горивата доближиха нови рекордни стойности, призна пред БТВ Димитър Хаджидимитров, заместник-председател на Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива. По думите му това е най-високата цена, която той помни. Дизелът към този момент се продава над 3,10-3,12 за лв. за литър.

„ Ценообразуването е на всеки 10 дни. Средното поевтиняване на петрола е с 1 или 2 $ “, посочи Хаджидимитров. Той означи, че доста дълго време фирмите у нас са работили с доста дребна надценка, което доста постепенно се е отразило на увеличението на цените. Така специалистът разяснява обстоятелството, че сега на международните тържища има поевтиняване на горивата, а у нас – те нарастват.

По думите му хората са спрели да пътуват през последните 2 седмици, което в допълнение е повлияло на цените. Хаджидимитров се оправда, че е мъчно да се направи твърда прогноза за поевтиняване на горивата, тъй като те зависят от събитията в света.

„ Пределна цена ще има, в случай че се случи нещо изключително на интернационалните пазари – като това да спре вносът на съветски горива. Ако барелът стигне над 150 $, цената на горивата ще бъде над 3,50-3,60 “, разясни Хаджииванов. Експертът към този момент не чака сходни равнища на пазарите.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР