Цените на двата основни сорта петрол се повишават за четвърта

...
Цените на двата основни сорта петрол се повишават за четвърта
Коментари Харесай

Петролът се търгува на най-високото ниво от 4 месеца


Цените на двата съществени сорта нефт се покачват за четвърта поредна сесия, достигайки най-високите равнища за последните 4 месеца, поради непредвиденият спад на запасите от горива в Съединени американски щати.

Фючърсът за месец май за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures тази заран се покачва с 0,27 $ или 0,4 % - до 67,82 $ за барел.

Котировката на фючърса за петрола вид WTI за април на борсата в Ню Йорк (NYMEX) се увеличи с 0,15 $ или 0,26 % - до 58,41 $ за барел.
Според данните от търговията за 13 март, цената на контракта за месец май за петрола вид Brent на борсата ICE Futures набъбна с 0,88 $ или 1,32 % и доближи до 67,55 $ за барел.

Априлският фючърс за WTI на NYMEX скочи с 1,39 $ или 2,44 % - до 58,26 $ за барел.

Запасите от нефт в Съединени американски щати през предходната седмица спаднаха с 3,86 млн. барела, а на бензин – с 4,62 млн. барела, при скок на запасите от дестилати с 383 хиляди барела.
В поддръжка на пазара са и политическите вести от Англия В сряда английският парламент се отхвърли от разновидността Brexit без съглашение за съдействие с Европейски Съюз. В четвъртък се чака гласоподаване във връзка с пролонгация за Brexit.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР