Цени от над 800 лв. за единица извършена дейност са

...
Цени от над 800 лв. за единица извършена дейност са
Коментари Харесай

София е допуснала по 1 оферта за събиране на боклука за пет зони на града

Цени от над 800 лева за единица осъществена активност са получени в състезанието на Столичната община за събиране на боклука във всички региони, в които до финалния стадий е позволена единствено по една компания или консорциум. В единствените два региона, за които офертите са повече от една, се появяват и по-ниски оферти. Комисията за провеждането на публичната поръчка разгласи резултатите от оценката на техническите оферти и отвори ценовите предложения на позволените участници.    

В първа зона " Титан София Център " ДЗЗД предлага да прави сметосъбирането и сметоизвозването против 818,39 лева с Данък добавена стойност за единица осъществена работа. Същият консорциум прави активността и сега, като договорът му изтича следващата година. Това бе и единственият участник в състезанието на Столичната община за въпросната зона. Тя включва регионите " Средец ", " Студентски " и " Лозенец ". В обединяването влизат " Нелсен Чистота " на " Титан " и " Ай Ес Ви трейд ", обвързвана с Кирил Домусчиев. Оценката за техническото предложение на " Титан София Център " е 100 точки.  

Във втора зона " Титан София Изток ", която чисти там и сега, предлага да го прави още веднъж против 878 лева с Данък добавена стойност. За тази зона също имаше единствено една оферта. Зоната включва регионите " Искър ", " Панчарево " и " Кремиковци ". В консорцуима влизат " Титан БКС " и " Търговски център Тракия " на братя Георги и Кирил Домусчиеви. И тук оценката за техническото предложение е 100 т. 

За трета зона има две предложения. Еф Си Си България " ЕООД предлага цена от 536 лева с Данък добавена стойност, а " Грийн Партнърс " - 865 лева с Данък добавена стойност. Преди време като автентичен притежател на втората компания се разгласи Румен Гайтански - Вълка. И двете компании са получили по 63 т. в техническата част на офертите си. Трета зона включва регионите " Изгрев ", " Слатина " и " Подуяне " и сега тя се почиства от австрийската А.С.А., която е предоставила половината от активността на подизпълнители. За трета зона имаше и още една компания, желаеща да чисти, която явно не е позволена за финалния стадий.  

За четвърта зона също има две позволени предложения. Консорциум " АЕС Х груп " ДЗЗД предлага цена от 522 лева с Данък добавена стойност, а " Грийн Партнърс " - 883 лева И тук техническите оферти на двете компании са получили равни точки от комисията на Столичната община - по 63. Зоната включва " Илинден ", " Надежда " и " Сердика ". " АЕС-Х груп " чисти и сега там, като компанията се смята за обвързвана с някогашния началник на общинската " Чистота " Красимир Арсов. За четвърта зона имаше най-вече искащи да вземат участие в състезанието - 4 компании и консорциума, само че 2-ма от претендентите не са позволени до финала. 

За пета зона офертата е една и тя е на упоменатата " Титан София Изток 1, която обслужва същата зона и сега. Предложената цена е 878 лева с Данък добавена стойност. Пета зона включва " Банкя ", " Връбница " и " Нови Искър ". Оценката на техническото предложение отново е 100 т. 

За шеста зона също има едно позволено предложение. То е на " Зауба " АД и е на стойност 811 лева с Данък добавена стойност. Фирмата също се свързва с Румен Гайтански. Зоната включва " Люлин " и " Красно село ". В момента 6-та зона е дадена на общинската компания " Чистота Искър ", която обаче наема сметосъбираща техника от упоменатата " Грийн партнърс ", обвързвана с Румен Гайтански-Вълка, против близо 12 милиона лв. на година. За присъединяване в процедурата за шеста зона също имаше втори претендент, само че офертата на обединяването " Бакс Астон " явно не е позволена до финалния стадий.   

За седма зона, който включва " Възраждане ", " Оборище " и " Триадица-център ", позволена оферта още веднъж е една. " Титан София център 1 " предлага цена от 818 лева с Данък добавена стойност. Същата компания чисти зоната и сега. В състезанието за тази зона участваха още " Зауба " и " Бакс Астон ". 

Столичната община разгласи публичната поръчка през юли, като в началото предложения трябваше да се събират доникъде на август. По-късно обаче срокът на процедурата бе продължен до 9 септември. Конкурсът е на обща прогнозна стойност в размер на 435 841 666 лева с Данък добавена стойност и е за период от пет години. Всяка компания имаше право да кандидатства за най-вече две от конкурсните зони.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР