Цената за лечението на заболявания, причинени от затлъстяването по света,

...
Цената за лечението на заболявания, причинени от затлъстяването по света,
Коментари Харесай

Лечението на затлъстяването ще струва над 1,2 млрд. долара до 2025 г.

Цената за лекуването на болести, породени от затлъстяването по света, ще скочи с 1,2 милиарда $ за всяка година до 2025 година, в случай че не бъдат взети ограничения против тази възходяща зараза, оповестяват специалисти, представени от английския в. Гардиън.

Затлъстяването и тютюнопушенето са двете съществени аргументи за възходящия брой ракови болести, инфаркти, инсулти и диабет в международен мащаб, и са най-големите убийци на актуалния свят.

Здравеопазването в Съединени американски щати е изправено пред нарастване на сметките за лекуване. Разходите през 2014 година са възлизали на 325 милиарда $ годишно, и се чакат да набъбнат до 555 милиарда до 2022 година Специалистите настояват, че през идващите осем години Съединени американски щати ще похарчат 4.2 милиарда $ за лекуване на болести, свързани със затлъстяването, Германия 390 милиарда $, а Бразилия и Англия над 230 милиарда

Оценките на WOF(World Obesity Federation/Световната федерация по затлъстяването) демонстрират, че затлъстяването при възрастните продължава да се усилва непрекъснато. През 2014 година над една трета (34%) от мъжете и дамите в Съединени американски щати са били със затлъстяване, а до 2025 година се чака да скочи до 41 на 100. Във Англия до 2014 година, повече от една четвърт от възрастните (27%) са затлъстели, а след 8 години това ще нарасне до 34 на 100.

Експертите споделят, че изразходването на повече средства за лекуване и превантивни ограничения срещу затлъстяването, ще спести милиони долари на страните в дълготраен проект.

превод и редакция: Радина Лазарова
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР