Цената на златото във вторник сутринта спада на фона на

...
Цената на златото във вторник сутринта спада на фона на
Коментари Харесай

Златото поевтинява поради тези два фактора

Цената на златото във вторник сутринта спада на фона на укрепването на $ и възходящата рентабилност на американските държавни облигации.

Според данните от днешната търговия, към 9:40 часа българско време котировките за августовските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex се намаляват с 8,3 $, или с 0,43%, до 1962,9 $ за тройунция.

На спот пазара жълтите кюлчета се продават по 1952,21 $ за една тройунция, оповестява Тrading Еconomics.

В същото време цената на юлските фючърси за среброто се повишава с 0,10% до 23,96 $ за унция.

Във вторник доларовият показател (курсът по отношение на кошница от валути на шест страни - съществени търговски сътрудници на САЩ) се увеличи с 0,05%, до 102,57 пункта. По този метод повишението на обменния курс на $ обичайно оказва напън върху котировките на златото, защото прави метала по-малко наличен за притежателите на други валути.

Също по този начин, за спада в цената на златото способства и растежа на доходността на американските държавни облигации. Така да вземем за пример доходността на десетгодишните държавни облигации (US Treasuries) пораства до 3,802% от равнището на последното затваряне от 3,772%. Държавните облигации на Съединени американски щати са опция на златото като актив за " сигурни вложения ", тъй че техните котировки като предписание имат разнопосочна динамичност.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР