Цената на златото във вторник сутринта не показва определена динамика,

...
Цената на златото във вторник сутринта не показва определена динамика,
Коментари Харесай

Цената на златото е стабилна на ниво $1655 за тройунция

Цената на златото във вторник сутринта не демонстрира избрана динамичност, до момента в който пазарите чакат идващите дейности от страна на Федералния запас на Съединени американски щати, демонстрират данните от днешната търговия.

Към 9:35 часа българско време декемврийската фючърсна цена на златото на борсата Comex в Ню Йорк алегорично се покачва с 1,20 $, или 0,06%, до 1655,30 $ за тройунция.

Скъпоценният метал се търгува на спот пазара по 1651,05 $ за една тройунция, осведоми Тrading Еconomics.

Цената на декемврийските фючърси за среброто в това време се покачва с 0,3% до 19,247 $ за унция.

Във вторник сутринта цената на златото е постоянна и не демонстрира ясно изразена посока, до момента в който пазарите не престават да чакат по-нататъшните решения по парично-кредитната политика от страна на Федералния запас на Съединени американски щати. Според CME Group 97,2% от специалистите предвиждат, че през ноември Фед още веднъж ще увеличи базовия лихвен % с 0,75 процентни пункта до диапазона 3,75-4% годишно.

В същото време, в очакване на дейности от Фед, обменният курс на $ по отношение на други съществени валути се трансформира едва. Доларовият показател (обменният курс по отношение на кошница от валути на шест страни - търговски сътрудници на САЩ) през днешния ден се намалява с 0,06%, до 111,92 пункта. И колкото по-евтин е доларът, толкоз по-достъпно става златото за закупуване в друга валута и противоположното.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР