Цената на златото в четвъртък сутринта нараства с повече от

...
Цената на златото в четвъртък сутринта нараства с повече от
Коментари Харесай

Златото рязко поскъпна заради решенията на Федералния резерв

Цената на златото в четвъртък сутринта нараства с повече от 1,5%, надскачайки равнището от 1970 $ за тройунци. Котировките за жълтите кюлчета са подкрепени от отслабването на $ след решенията от последното съвещание на Федералната аварийна система на Съединени американски щати.

Данните за днешната търговия, към 9:35 часа българско време демонстрират, че цената на априлските фючърси за златото на нюйоркската борса Comex е скочила с 29,6 $, или с 1,55%, до 1972,40 $ за тройунция.

На спот пазара скъпоценният метал се търгува по 1956,37 $ за тройунция, оповестява Тrading Еconomics.

Цената на мартенските фючърси на среброто в това време се повишава с 2,74% до 24,255 $ за унция.

Доларовият показател (обменният курс по отношение на кошница от валути на шест страни - търговски сътрудници на САЩ) през днешния ден се намали с 0,32%, до 100,9 пункта. Обезценяването на $ поддържа цената на златото, тъй като го прави по-достъпно при покупка в друга валута.

Централната банка на Съединени американски щати предстоящо увеличи главния си лихвен % с 25 базисни пункта в сряда до 4,5-4,75% годишно. Председателят на американската централна банка Джером Пауъл сподели на конференция, че Фед евентуално ще продължи да покачва лихвите, с цел да ограничи инфлацията. В същото време Пауъл означи, че стопанската система на Съединени американски щати, макар дефлационните ограничения, ще продължи да пораства и инфлацията може да се върне до 2% без доста закъснение на икономическия напредък.

" На конференцията Пауъл загатна за първи път, че процесът на намаление на инфлацията е почнал. Ако идващите няколко отчета за инфлацията покажат, че ценовият напън продължава да понижава, Фед може да приключи този цикъл на стягане през март ", сподели пред Агенция Франс Прес Едуард Моя, старши пазарен анализатор в OANDA.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР