Цената на златото на спот пазара в понеделник сутринта се

...
Цената на златото на спот пазара в понеделник сутринта се
Коментари Харесай

Цената на златото постави нов рекорд - над $2100 за унция за първи път в историята

Цената на златото на спот пазара в понеделник сутринта се повиши с 3% и надвиши 2100 $ за тройунция, счупвайки върха, регистриран през август 2020 година.

След това обаче цената на благородния метал върна обратно част от възхода си. Към 8:30 българско време спот цената на златото е 2084,3 $ за унция, което е с 0,7% по-високо от края на миналата сесия.

На борсата Сомех в Ню Йорк към 9,25 часа българско време златните фючърси се търгуват по 2096,2 (+6,3% ) $ за една тройунция. Два часа преди този момент цената на декемврийските фючърси се повиши със 17,7 $ до 2107,15 $ за тройунция.

Експерти считат, че скъпият метал ще продължи да нараства през идната година, отбелязвайки геополитическото напрежение, както и опцията за понижаване на лихвения % от Федералния запас, което би асъдействало за по-слабия $ и надлежно по-виска цена на скъпоценния жълт метал. Пазарите в този момент виждат 60% късмет централната банка на Съединени американски щати да понижи главния си лихвен % през март идната година и изцяло уверени ценообразуват понижение през май.

Пазарът на благородни метали реагира на новините за ескалиране на напрежението в Близкия изток, споделя изпълнителният шеф на DHF Capital Бас Койман, представен от Market Watch.

Приключването на примирието на Израел с Хамас " евентуално ще способства за това вложителите да избегнат рисковете ", споделя специалистът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР