Цената на златото достигна шестмесечен връх миналия вторник, а според

...
Цената на златото достигна шестмесечен връх миналия вторник, а според
Коментари Харесай

Златото счупи нов рекорд през 2023 г.

Цената на златото доближи шестмесечен връх предишния вторник, а съгласно специалисти металът ще продължи да нараства през 2023 година Спот цената на златото доближи 1850 $ за тройунция, преди да се стабилизира към 1838 $.

2023 година ще докара до нов връх за всички времена за златото и началото на " нов всемирски бичи пазар ", като цената ще надвиши 2100 $ за унция, планува Ерик Странд, управител на AuAg ESG Gold Mining ETF.

Цената на златото се повишава от началото на ноември, защото пазарните разтърсвания, възходящите упования за криза и спомагателните покупки на злато от централните банки поддържат търсенето, написа CNBC, представен от expert.bg.

Тази наклонност евентуално ще се резервира и през актуалната година, защото се задава завършек на повдигането на лихвите от централните банки, по-слаб $ и висока инфлация. Всичко това ще способства за повишаване на жълтия метал. 

Освен това дедоларизацията, подхваната от няколко US централни банки предходната година, когато беше закупено рекордно количество злато, наподобява ще продължи, показва Оле Хансен, началник на стоковата тактика в Saxo Bank.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР