Цената на водата в Перник няма да се повиши, въпреки

...
Цената на водата в Перник няма да се повиши, въпреки
Коментари Харесай

Замразяват цената на водата в Перник


Цената на водата в Перник няма да се увеличи, макар препоръчаното от КЕВР 3-процентно нарастване. Това оповестиха от локалното ВиК сдружение. Ръководството е решило, че новите цени няма да бъдат приложени поради водния режим в града.
Ще бъде модифициран Бизнес проекта на сдружението и в къс период ще се създадат нови планове с предложение към КЕВР за нови по-ниски цени за постоянните платци, гласи известието на уеб страницата на ВиК-Перник.
По-рано през днешния ден на свое съвещание КЕВР предложи цената на водата в Перник да бъде увеличена с 3 % от 1 януари. Обяснението бе, че повишаването е заложено в 3-годишен проект за поетапно нарастване на цените за цялата страна.
Още преди няколко дни се чуха мнения, че водата в Пернишко не би трябвало да нараства точно поради тежката рецесия в града. От на следващия ден перничани ще имат вода по 8 часа в денонощие, а режимът най-вероятно ще продължи до април следващата година.
От Министерство на регионалното развитие, като принципал на ВиК сдружението, също излязоха със мнение, че новият пълномощник Камен Каменов, който към този момент е вписан, има право да не вкарва новите цени, даже те да бъдат признати от регулатора.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР