Цената на тока трябва да бъде спряна за българските граждани,

...
Цената на тока трябва да бъде спряна за българските граждани,
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Новият кабинет има връзки с Прокопиев. Зависимостта лъсна с проекта ПП, голяма част от министрите идват от този кръг

Цената на тока би трябвало да бъде спряна за българските жители, само че по различен метод. Това съобщи пред Нова телевизия депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев, разяснявайки разискването от Народното събрание на мораторуим върху цената на тока и парното.

" Ние твърдим и сме безусловно сигурни, че това не може да стане с мораториум, тъй като Европа ще ни изпляска през ръцете и това ще докара до загуби, които ще са за сметка на данъкоплатеца. Аз разбирам Корнелия Нинова, която непрестанно повтаря, че Българска социалистическа партия е партия, която мисли и оказва помощ на хората. Но нещата не се вършат по този начин ", съобщи Цонев.

" Нашата мотивация е да решим проблемите на хората със законови средства. А като решим един, да не отваряме други два ", добави той и попита: " Кой ще заплати цената на хората, наранени от този мораториум? ", акцентира той.
свързани новини55643на 14.12.202192602на 08.12.2021
" Всички сме единомислещи, че цената на тока за хората не би трябвало да пораства - най-малко не тази зима и не по този начин внезапно ", съобщи още Цонев.

Депутатът от Движение за права и свободи означи, че България е имала потребност от постоянно държавно управление, а конфигурацията в Народното събрание допуска тъкмо подобен кабинет и такава коалиция: " Ние сме положително настроени към тъкмо подобен състав на кабинета. Страната има потребност да се спре политическата и да стартира да се вземат решение другите рецесии - икономическа и така нататък Те ще получат нашата поддръжка, само че би трябвало да бъдат доста деликатни да не сбъркат ", съобщи той.

Йордан Цонев попита: " Имаме ли съображение да подозираме новия кабинет във връзки с господин Прокопиев? Имаме съображение. Това е извънредно значимо. Голяма част от министрите идват от този кръг и имат връзки с този кръг и ние ги осветихме. Ние казахме - в случай че скъсате тази взаимозависимост и това се види, ние ще ви поддържаме ".

" Не изяснявам ли задоволително добре? Тази взаимозависимост се видя като бе натрапен планът Политическа партия. И още - самата конструкция на властта е доста забавно направена. Андрей Райчев сподели оня ден - че България ще има двама министър председатели и това е в действителност забавен миг. Но третата фигура - Даниел Лорен също не е за занемаряване, тъй като той ще управлява финансовите потоци. Ние ще следим всичко това, тъй като е взеисвестен гладът на към европейски обществени средства. Ние им споделяме така7 " На този стадий ние не се съмняваме в думите ви, че нямате никакви зависимости. Ще ви следим - и ще се разбере - имате ли, нямате ли ".

Йордан Цонев съобщи, че Движение за права и свободи ще поддържат цялостна промяна - в правосъдната система да вземем за пример. Но в случай че въпросът е " Стани да седна ", това не е опция, означи той.

" За десети път ще кажа - всяко нещо би трябвало да става по конституционно открития ред. Чадър над нас няма - от нито една институция - нито от прокуратурата, нито от КОНПИ, нито от никой. За политиците и анализаторите не е разрешено да не помнят - по предписание на господин Ахмед Доган аз съм основател на Закона за гласност на имуществото на лицата, заемащи висши обществени длъжности. Защо съгласно вас това е толкоз настоящ проблем? Защото го постановат една група хора. Те внушават къде има закононарушение. Кой има право да каже това? Откъде знаете, че има? Нали има органи, които би трябвало да проверяват? Да ви запитвам аз нещо в този момент - за какво прокуратурата не стачкува решението за анулацията на Иво пред по-горна инстанция? Това нормална процедура на прокуратурата ли е? Има ли чадър над прокуратурата над Прокопиев? Можем да зададем и въпроса какво прави прокуратурата поради нарушаването на Конституцията от министър-председателя? Но не го вършим. Защото нашата роля е друга. Но някои други допускат, упрекват и желаят решение на база догатки и хипотези. Но че има потребност от промяна, има. Че тя би трябвало да е цялостна, изрично сме по този начин ".

Йордан Цонев означи, че въпросът " Пеевски " не е " тежест за партията ", тъй като хората са му дали своят вот най-голямо доверие в два региона, където той получава най-вече гласове: " По-важен е правилото да съблюдаваме законите и да си пазиме фрагментите, изключително, в случай че считаме, че не са отговорни. А този случай е по този начин. Ние казахме на хората, че той е осъден по листата " Магнитски ". Те споделиха - въобще не ни интересува това. Той е индивидът, който ни е помагал, оказва помощ ни и ще ни оказва помощ постоянно. Господин Пеевски получи избор на доверие от гласоподавателите. Той си е завел съответните процедури в Америка по обжалване ".

Относно абсурда със селфито с Делян Пеевски, оповестено от Владислав Панев от Демократична България, Цонев разяснява: " Не знам какви са били претекстовете на селфито на господин Панев с господин Пеевски, само че ще кажа - обвиняването против него беше демонстрация на страховит болшевизъм измежду тези хора. Партията му, целият кръг на Иво скочиха против него ".
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР