Цената на природния газ на европейските борси се понижава значително

...
Цената на природния газ на европейските борси се понижава значително
Коментари Харесай

Газът в Европа рязко поевтиня

Цената на природния газ на европейските тържища се намалява доста в хода на днешната търговия , сочат данни на лондонската борса ICE.

На хъба Те Те Еф (TTF) в Нидерландия договорите се котират за 57, 215 евро за мегаватчас към 13:27 часа българско време. В началото на днешната търговия контрактите се търгуваха за 65 евро за мегаватчас.

Такава динамичност се следи за първи път от началото на септември 2021 г .  Общият спад на цените за деня се прави оценка на над 11%.

Котировките на газа в Европа се намаляват на фона на топлото време и запълнените на високи равнища подземни газови складове.

Сергей Колобанов, заместник-директор на Центъра за стопанска система на горивно-енергийния комплекс, сподели пред организация Прайм, че в близко бъдеще не би трябвало да се чака внезапно нарастване на цените на газа в Европа.  Той акцентира, че поевтиняването на енергоносителите се дължи на редица аргументи.

Става дума както за високото равнище на запасите от газ в европейските подземни складове, по този начин и за техническите, икономическите и политическите решения, взети от водачите на Европейския съюз, уточни специалистът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР