Цената на природния газ може да падне през февруари. Това

...
Цената на природния газ може да падне през февруари. Това
Коментари Харесай

Станков: Цената на природния газ може да падне, нужна е помощ за бизнеса

Цената на природния газ може да падне през февруари. Това предвижда пред БНР-Бургас депутатът от ГЕРБ Жечо Станков. Възможно е да се понижи с 15-20%, само че това ще стане ясно в края на януари месец, защото тя се въздейства от динамични фактори, уточни той. Относно цената на електрическата енергия, Станков разяснява, че бизнесът би трябвало да бъде подкрепят и добави:

„ В средносрочен и дълготраен проект има единствено едно решение. Това решение е композиция от няколко инструмента. А точно – Плана за възобновяване и резистентност. Това са парите, които Европа би трябвало да ни разплати по отношение на ковид-кризата. Там сме заложили, още като заместник-министър в енергетиката, задоволително средства както за битовите консуматори, да могат те да подхващат ограничения за енергийна успеваемост, с която да понижат сметките си най-малко на 50%, по този начин и покривните пространства – да се употребяват за слънчеви и фотоволтаични панели “, разяснява той.

Тези ограничения останаха в проекта, показва Жечо Станков. Направените разноски след февруари м.г., могат да бъдат поискани за възобновяване и държавното управление може да започва тези процедури, безапелационен е депутатът.

Интервю с него можете да чуете в атачмънта.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР