Цената на млякото, сиренето и кашкавала в магазина би била

...
Цената на млякото, сиренето и кашкавала в магазина би била
Коментари Харесай

Ел Би Булгарикум: Търговските вериги слагат 80% надценка

Цената на млякото, сиренето и кашкавала в магазина би била търпима, в случай че не са условията на комерсиалните вериги при доставките, твърди Николай Маринов - изпълнителен шеф на " Ел Би Булгарикум " в изявление, оповестено в формалната страница на сдружението.

" Млякото, сиренето, кашкавалът и другите млечни артикули са обичайната храна за българина от дълги години. Затова и политиката на " Ел Би Булгарикум “ като единствена държавна компания в млекопреработването постоянно е била да подхожда с отговорност към клиентите и да обезпечава всекидневно качествена храна на трапезата им. От месеци цените на млечните артикули в действителност порастват, и то стремглаво и това до доста огромна степен е причина да откаже българите да купуват и употребяват млечни артикули. Мисля, че е извънредно време да посочим главната причина за повишаването – доста високите надценки на комерсиалните вериги. "

" Според данните на сътрудниците от комерсиалния отдел на " Ел Би Булгарикум “ цената на млякото, сиренето и кашкавала в магазина би била търпима, в случай че не са условията на комерсиалните вериги. След безбожните им условия за вход от 20%-30%, те си поставят още към 50% и по този начин действителната надценка става 80%. "

" Малките магазини не поставят огромни надценки. Млекопроизводителите също изпитваме компликации, изкупната цена на млякото се подвигна, цените на торовете и горивата се усилиха, само че не си разрешаваме внезапен скок на продукцията. "

" Държавата би трябвало да си влезе в ролята и да задейства всички механизми. И самите търговци би трябвало да следват прецизно правилата на действителната пазарна стопанска система и да не ползват неприемливи практики ", приключва той своето изказване.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР