Китайският държавен производител на самолети Си Оу Ем Ей Си

...
Китайският държавен производител на самолети Си Оу Ем Ей Си
Коментари Харесай

Китайски самолетопроизводител може да разбие доминацията на Airbus и Boeing

Китайският държавен производител на самолети Си Оу Ем Ей Си (COMAC) има опцията да разбие превъзходството на " Еърбъс " (Airbus) и " Боинг " (Boeing) на пазара на пътнически самолети през идващото десетилетие, съобщи Фироз Тарапоре, основен изпълнителен шеф и член на борда на шефовете на компанията за лизинг на самолети " Дубайска галактическа компания " (Dubai Aerospace Enterprise - DAE), съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Еърбъс " и " Боинг " са главните снабдители на самолети за самолетните компании, само че европейският производител на самолети се бори да усили производството си на фона на рекордни поръчки, а " Боинг " е под лупа, откакто през януари по време на полет на негов аероплан се откъсна част от фюзелажа.

Първия пътнически аероплан за междинни дистанции C 919, който се създава от Си Оу Ем Ей Си и се опълчва на A 320 на " Еърбъс " и " 737 Макс " (737 MAX) на " Боинг ", е " съвършено добър аероплан ", сподели Тарапоре в изявление.

" През идващото десетилетие китайската компания има неповторима опция да разбие този дуопол и да го трансформира в триопол, тъй като от една страна " Еърбъс " е разпродаден, а " Боинг " има индустриални проблеми ", сподели той в Дубай.

Самолетите на Си Оу Ем Ей Си летят съвсем без изключение единствено в Китай и с една индонезийска самолетна компания. Китайският производителят се стреми към узаконяване от Агенцията за авиационна сигурност на Европейски Съюз (EASA) за своя реактивен аероплан C 919, като в същото време търси и интернационалните клиенти.

Източници от авиационната промишленост обаче предизвестяват, че Си Оу Ем Ей Си е надалеч от навлизането си в интернационален мащаб, изключително без еталонни документи от Съединените щати или Европейския съюз или по-ефективни самолети.

Тарапоре съобщи, че търсенето на самолети от Китай и околните страни е " извънредно мощно " и че китайската компания има " доста добър късмет да направи мощно нахлуване " (на пазара).

Тъй като световните пътувания се усилиха след пандемията, самолетните компании побързаха да поръчат нови самолети. Но проблемите в аерокосмическата верига за доставки и промишлеността за поддръжка на самолети, в това число дефицит на работна ръка и проблеми с моторите, доведоха до закъснение на доставката на нови самолети, което усложни проектите за напредък на самолетните компании и притегли вниманието на Си Оу Ем Ей Си.

От " Еърбъс " обявиха, че индустриалните места за техния известен модел аероплан A 320 са разпродадени до края на десетилетието.

" Боинг ", въпреки това, е обхванат от разрастваща се рецесия в сигурността. Той е изправен пред следствия от американските регулатори, допустимо наказателно гонене за минали дейности и спад в производството на най-продавания реактивен аероплан - " 737 Макс ".

Тарапоре сподели, че се надява американската компания да инициира структурна и културна смяна, която ще докара до " произвеждане на висококачествени самолети със скорост, която е в сходство с историческите стандарти и в сходство с това, което " Боинг " би трябвало да създава, с цел да остане съответстващ ".

Проблемите при американския самолетопроизводител забавят доставките за " Дубайската галактическа компания ", един от 10-те най-големи лизингодателя в света, с 500-членен флот от лични, ръководени или поръчани самолети. Дубайската компания съобщи, че чака да получи единствено към половината от броя самолети от " Боинг " тази година, в сравнение с производителят на самолети се е заел да достави.

" След 30 години имам вяра, че няма да приказваме за дуопол, несъмнено ще бъдем промишленост, в която Оу Ем Ей Си играе доста по-значима роля ", съобщи още Тарапоре.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР