Цената на енергията за потребителите във Великобритания ще се повиши

...
Цената на енергията за потребителите във Великобритания ще се повиши
Коментари Харесай

Във Великобритания цената на тока се покачва с 80%

Цената на силата за потребителите във Англия ще се увеличи с 80,06 % от октомври. Това разгласи през днешния ден държавният регулатор на пазара на газ и електрическа енергия " Офджем " (Ofgem), представен от Ройтерс.

С покачването междинната годишна сметка на семействата за сила ще скочи от 1971 бр. лири до 3549 бр. лири (4205,54 евро - бел. ред.).

Повишаването на лимита ще засегне към 24 милиона семейства в Англия, Шотландия и Уелс и ще остане в действие до 31 декември, когато още веднъж ще бъде преразгледан.

Ръководителят на " Офджем " Джонатан Бриърли предизвести за усложненията, които цените на силата ще причинят тази зима и прикани идващия министър председател на страната и новия кабинет " да обезпечат спомагателни и незабавни ограничения в отговор на продължаващата повишение на цените на силата ", добавя ДПА.

Регулаторът уточни, че решението отразява продължаващото повишаване на природния газ на едро в международен мащаб, което стартира с отварянето на стопанските системи след пандемията от Ковид-19 и бе тласнато до рекордни нива от последователното понижаване на съветските газово доставки за Европа, предава Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР