Цената на електронните цигари без повишение, а парите от акциза

...
Цената на електронните цигари без повишение, а парите от акциза
Коментари Харесай

ГЕРБ и ВМРО си стиснаха ръцете: Бездимните цигари няма да поскъпват


Цената на електронните цигари без покачване, а парите от акциза ще са за пенсии и обществени действия. Това стана ясно от взаимната конференция на ГЕРБ и Обединени патриоти в Народното събрание през днешния ден. На нея мандатоносителите оповестиха, че са съгласни да премислят първичното си решение за скок на акциза на електронните цигари, което автоматизирано щеше да докара до съществено нарастване на цената на самия артикул.

Намерението за повишение на акциза за тези артикули, който да се изравни с този на стандартните цигари, бе оповестено преди дни от ръководителя на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова, напомня БГНЕС. За мотив послужиха загубите в бюджета - към 15 млн. лв. от началото на годината, които до края ще се удвоят. В същото време тези произведения бележат растеж в потреблението с 50%.

След като предлагането за повишение на акциза бе оповестено, една от партиите, влизащи в състава на „ Обединени патриоти “, разгласи противоречие с него. От Вътрешна македонска революционна организация показаха, че предлагането не е в съгласие с тяхната парламентарна група и се позоваха на прецизната акцизна политика на Европейска комисия, която дава късмет на това ново произведение да способства за възстановяване на здравословното положение на европейските жители. Законопроектът няма да бъде отдръпнат, само че отчитайки влошената връзка с сътрудниците си от Вътрешна македонска революционна организация, от ГЕРБ отсрочват разглеждането на предлагането в бюджетна комисия, с цел да се създадат по-задълбочени разбори.

„ В страните от Европейски Съюз съотношението на данък за естествена цигара и за електронна цигара е 70% данък за електронната, 100% за естествената. Смятаме, че може би в тази посока ще бъде по-разумно да се разиска вид. Да стартираме с 50%, само че всичко това е една допустима догадка “, разгласи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР