Цената на биткойните бележи нови рекорди, преминавайки прага от 9000

...
Цената на биткойните бележи нови рекорди, преминавайки прага от 9000
Коментари Харесай

Биткойнът достигна нова рекордна цена

Цената на биткойните бележи нови върхове, преминавайки прага от 9000 $.

В понеделник криптовалутата доближи до най-високите си стойности от 9700 $, написа английският в. „ Гардиън “. В момента един биткойн коства седем пъти повече от унция злато. Последната година беше изключително сполучлива за валутата, която стартира със стойности от 1000 $, а през октомври мина прага от 5000 $.

Според анализатори решението на американската борса Chicago Mercantile Exchange (CME) да пусне биткойн фючърси през декември е подтикнало пазаруването. Те обаче също по този начин предизвестяват за се заплахата от основаване на балон към цената на валутата, която се усили с над 50% откогато CME разгласи решението си на 31 октомври.

По думите на пазарния анализатор Нийл Уилсън от компанията ETX Capital сега пазарната капитализация на биткойните надвишава тази на IBM, „ Disney “ и „ McDonald’s “.

Въпреки високата си цена биткойнът означи и някои спадове през годината, като в средата на септември цената му спадна под 3000 $. За да се предотврати неустойчивостта на валутата CME няма да разреши търговията й на цени под или над 20% междинната за предходния ден, съобщи БГНЕС.
Биткойните са виртуална валута без своя Централна банка, която се появи след международната финансова рецесия. Тя разрешава на потребителите да заобикалят банките и обичайните процедури за заплащане на артикули и услуги. От своя страна финансовите институции я подлагат на критика поради нейната анонимност, която съгласно тях разрешава да бъде употребена за пране на пари и онлайн престъпност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР