Цената на билета в градския транспорт на София няма да

...
Цената на билета в градския транспорт на София няма да
Коментари Харесай

Не се предвижда поскъпване на билетите за градски транспорт в София

Цената на билета в градския превоз на София няма да бъде увеличавана. Това разгласи в изявление за Българска национална телевизия ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

" Близо 40% от налозите на софиянци отиват за прехрана на градския превоз, тези пари спрямо 2019 година са увеличени с 60 млн. лв.. Няма град, няма фамилен бюджет, няма организация, която да издържи на натиска ", разяснява Георгиев.

" Въпреки всички обещания два милиона български жители получиха нула лв., в случай, че ние произвеждаме и плащаме близо 40% от Брутният вътрешен продукт на страната ", добави той.

" София не може да си разреши градският превоз да не действа. По време на пандемията ние не спряхме рейсовете. Тази година се случва нещо невиждано във връзка с София, Народното събрание все едно не работи. Къде са парите за София ", попита ръководителят на Общинския съвет.

Според него заплатите в градския превоз на София са обезпечени до юли.

По-рано денем превозвачи от цялата страна, в това число и в столицата, стачкуваха с искане за съответна политика предвид на покачващите се цени на енергоресурсите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР